Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς αντίπαλο ο Μητσοτάκης - Καμπανάκι για ακρίβεια και εγκληματικότητα ανησυχούν οι πολίτες


 


Η ακρίβεια είναι το θέμα που απασχολεί τους πολίτες και ειδικά την μεσαία τάξη, το 29% δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα στις Γιορτές σε σχέση με πέρυσι, έναντι 24% που λέει ότι θα ξοδέψει περισσότερα. 

Μόνον εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανώτερη τάξη» δηλώνουν κατά πλειοψηφία ότι θα ξοδέψουν περισσότερα φέτος. Αντίθετα, οι αγρότες, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι αναφέρουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά ότι θα ξοδέψουν λιγότερα. 

Παράλληλα, μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει και για την εγκληματικότητα, με το 70% να δηλώνει ότι έχει «μάλλον αρνητικές» εντυπώσεις από την κυβέρνηση για το θέμα αυτό, και αυτό είναι ένα μεγάλο καμπανάκι για αλλαγές. 

Την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, που είναι στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην τρίτη επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένας ικανός στην αντιπολίτευση να τον πάρει σοβαρά ο Ελληνικός λαός. 

Αυτό φαίνεται και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 41% του δείγματος, με δεύτερον για άλλη μία φορά τον «Κανένα» που επιλέγει το 28%, ενώ οι κ.κ Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης απαξιωμένοι μένουν μόλις στο 6%. 

Για την επίσκεψη Ερντογάν, το 45% δηλώνει ότι έχει «μάλλον θετικές εντυπώσεις» για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνεται στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει 38% θετικές γνώμες.  

Πτώση σημειώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ  που είχαν ενισχυθεί αρκετά το Νοέμβριο άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, που φτάνει στο 7,2% στην εκτίμηση ψήφου. Μικρή άνοδο εμφανίζει και η «Νίκη». Η Νέα Αριστερά καταγράφεται χαμηλά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, μένοντας στο 2,4% στην εκτίμηση ψήφου. 

Το 8,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν για το κόμμα των Αλέξη Χαρίτση και Έφης Αχτσιόγλου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χάνει στην εκτίμηση ψήφου και πηγαίνει στο 12,4%, και αξιολογείται θετικά μόλις από το 10% του δείγματος. 

Η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη είναι πολύ χαμηλή, απαξιώνεται από τους πολίτες - ξεπερνά μόνον εκείνη του Δημήτρη Νατσιού και του Βασίλη Στίγκα.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει πολύ χαμηλή συσπείρωση - στο 51% - ενώ της ΝΔ είναι πολύ υψηλή, στο 83,8% και του ΠΑΣΟΚ στο 82,7% που δεν φαίνεται να παίρνει απο την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πείθει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες  : 

















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου