Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος

 


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων, χωρίς η απολογία του να έχει μεγάλη διάρκεια. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον 71χρονο πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού τους, μαχαιρώνοντάς τον θανάσιμα 20 φορές . Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ανήλικος δράστης, ένα τηλεφώνημα που έκανε το θύμα στον γιο του το βράδυ της δολοφονίας, ήταν και αυτό που όπως όλα δείχνουν «όπλισε» το χέρι του 16χρονου.

Ο ανήλικος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος και ο 19χρονος αδελφός του, όσο και η μητέρα τους είχαν υποστεί επί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα.

Σύμφωνα με τον δράστη, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα του, τον σύντροφό της και τον μεγαλύτερο αδελφό του, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 71χρονο, ο οποίος τους έβριζε και τους μιλούσε υποτιμητικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου