Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Επαναδραστηριοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

 



Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies για την υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης του ιστορικού εγχειρήματος της αναβίωση και επαναδραστηριοποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον αμερικάνικο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό οργανισμός DFC. Στην ίδια εκδήλωση, εγκαινιάστηκε και η Πλωτή Δεξαμενή «Στρατής Γ. Ανδρεάδης», η πιο σύγχρονη που διαθέτει η Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η ανακατασκευή και αναβάθμισή της, κατηγορίας «panamax», ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

  • Η χρηματοδοτική σύμβαση που υπογράφηκε, ύψους 125 εκατ. ευρώ, συνιστά σημαντική επένδυση της DFC σε χώρα της Ευρώπης και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας. Επιπλέον, αποδεικνύει εμπράκτα και το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε μια κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο.
  • Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βαδίζει στην αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει, θέτοντας στο επίκεντρο τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ώστε τα ναυπηγεία να εξελιχθούν σε μοχλό ανάπτυξης και καταλύτη για ένα οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αττική.

Ταυτόχρονα, την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ONEX Elefsis Shipyards προπλήρωσε πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο από το σχέδιο χρόνο, τα πρώτα 8.000.000€, από τα χρωστούμενα εδώ και πολλά χρόνια χρήματα στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου