Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ακροδεξιά και ψεκασμένοι τσακώνονται Στίγκας εναντίον Βελόπουλου


 

Χοντρές κουβέντες, εχθές Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα σε Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση και συγκεκριμένα, ανάμεσα στους προέδρους των δύο κομμάτων, αντίστοιχα, Βασίλη Στίγκα και Κυριάκο Βελόπουλο, οι οποίοι μετέτρεψαν την αίθουσα της Ολομέλειας σε πεδίο μάχης.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Σπαρτιάτες, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στο ίδιο το όνομα του κόμματος. 

«Στα ορεινά αναφέρομαι. Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή, η κυρία Κουτζαμάνη. Γι' αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο Βασίλης Στίγκας απάντησε, λοιπόν, επίσης από το βήμα της Βουλής, σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς του Κυριάκου Βελόπουλου για τους Σπαρτιάτες. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αποκάλεσε την Ελληνική Λύση ως την «ντροπή του Κοινοβουλίου», αλλά και «δεκανίκι» της κυβέρνησης, όταν αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ, οπότε η Ελληνική Λύση είχε ψηφίσει θετικά, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5.

Όπως είπε: «Εσείς έχετε πάνω σας όλο τον Ποινικό Κώδικα. Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή. Γιατί εντέχνως προσπαθείτε να κρύψετε πράγματα, αλλά δεν κρύβονται, πλέον είστε κατάπτυστοι. Το παίζετε εδώ ηγέτες…».

Και συνέχισε τις βαριές κατηγορίες για την Ελληνική Λύση, μιλώντας για κρυφό χρηματισμό του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ άφησε αιχμές και για τον ρόλο της Δικαιοσύνης, αναρωτώμενος γιατί δεν έχει ερευνηθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Ο κ. Μυλωνάκης έκανε σοβαρές καταγγελίες, μην το κοροϊδεύετε, φαίνεται το επίπεδό σας. Πολύ σοβαρός άνθρωπος, ήταν βουλευτής εδώ και είπε ότι ο αρχηγός σας τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι, 5.000 ευρώ τον μήνα, 240.000 ευρώ στην τετραετία. Πού είναι η Δικαιοσύνη που κινήθηκε; Μόνον εμάς τους Σπαρτιάτες θέλανε να κυνηγήσουνε; Γιατί δεν ψάξανε Βελόπουλο, που έχει και άλλα πράγματα, κουβαλάει ολόκληρο φάκελο. Εμάς θέλουν να κυνηγήσουν, τι κάναμε;», τόνισε. 

Παρόλα αυτά, ο κ. Στίγκας συνέχισε την επίθεσή του στην Ελληνική Λύση, λέγοντας: «Καταλαβαίνετε το ποιόν του ανθρώπου. Αν φροντίζει για τον ελληνικό λαό ή την τσέπη του». Αναφέρθηκε μάλιστα και σε τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Βελόπουλου, κατά την οποία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε «προσωπικά» στον πρόεδρο των Σπαρτιατών: «Κάθε βράδυ βάζει τα φτυάρια, τους νεκροθάφτες στα κανάλια του να βρίζουν τους Σπαρτιάτες και εμένα προσωπικά».

Ο Βασίλης Στίγκας απευθυνθεί και στον Κωνσταντίνο Χήτα, ο οποίος εκείνη την ώρα που μιλούσε γελούσε: «Γελάτε, αλλά αν είχα αρχηγό που τα έπαιρνε μαύρα θα έκλαιγα και θα ντρεπόμουν, εσείς καμαρώνετε. Ξέρουμε ποιοι είναι οι μαφιόζοι».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου