Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Έκρυψαν την ασθένεια του θείου από τους λοιπούς συγγενείς τον εξαφάνισαν για ένα μήνα για να του φάνε την περιουσία

 


Aπίστευτη φαιδρότητα από δύο νεαρές γυναίκες μικρανιψιές,  που τα ήθελαν όλα δικά τους, και προσπάθησαν να φάνε την περιουσία του θείου τους χωρίς να την μοιραστούν νόμιμα με τους υπόλοιπους συγγενείς και ανήψια του, που είχαν και πρώτο δικαίωμα.

Η μία μικρανιψιά, η μικρότερη που ήταν και αυτή που όπως λένε μάρτυρες που  συνέλαβε το σχέδιο,  ζούσε κοντά στον θείο πρώτο ξάδελφο της γιαγιάς τους.

Η γιαγιά έχει δύο παιδιά, ένα άντρα και μια γυναίκα, και οι δύο νεαρές, είναι κόρες του ενός παιδιού της γιαγιάς, της κόρης που ζει στην Βρετανία γιατί είχε προβλήματα με τον νόμο στην Ελλάδα, με πλαστογραφίες και απάτη που είχε διαπράξει.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, αρχηγός της απάτης είναι η μικρότερη εγγονή της γιαγιάς, και μικρανιψιά του εκλιπόντος θείου, που όπως λένε μάρτυρες ζούσε μαζί με την γιαγιά, και πρέπει να το είχε σχεδιάσει από καιρό αλλά τελικά δεν της βγήκε, αφού ανακαλύφθηκε η απάτη. Μόνο καλό παιδί δεν ήταν τελικά όπως ήθελε να δείχνει προς τα έξω λένε μάρτυρες, και υπονόμευε τους πάντες για να έχει την εύνοια της γιαγιάς της και των θείων της όπως λένε άλλοι.

Ο εκλιπών θείος ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος και αγαπούσε όλα του τα ανήψια και τα μικρανίψια. Ζούσε σε σπίτι κάτω από το σπίτι της γιαγιάς των κοριτσιών και ξαδέλφης του, και μαζί με την γιαγιά ζούσε και η μία εγγονή της και μικρανιψιά του θείου, η μικρότερη δράστης.

Η μαμά και κόρη της γιαγιάς, ξαδέλφης του θείου, είχε παρατήσει τις κόρες της από μικρά παιδιά, η μαμά χωρισμένη ήταν απούσα για τα παιδιά της, με το κερασάκι στην τούρτα να έχει και προβλήματα με τον νόμο πριν λίγα χρόνια, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για απάτη και πλαστογραφία. Η μικρή κόρη, μικραανιψιά και εγγονή, μεγάλωσε με την γιαγιά και τον παππού που έχει πεθάνει, και η μεγάλη κόρη, μικρανιψιά, και εγγονή έμενε στον πατέρα της, ενώ η μητέρα έφυγε στην Μεγάλη Βρετανία πριν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης, και ζει μέχρι σήμερα, έχοντας άλλη οικογένεια και μεγαλώνοντας τα παιδιά του νέους της συντρόφου.

Ο εκλιπών θείος παράλληλα είχε πολύ καλές σχέσεις και με τους υπόλοιπους συγγενείς του καθώς και με τον γιό της γιαγιάς και ξαδέλφης του, ανιψιό του, καθώς και με τα παιδιά του γιού του και μικρανίψια. 

Ο θείος είχε σχεδόν καθημερινές επαφές μαζί με την οικογένεια του ανιψιού του, έκανε διακοπές μαζί τους, έτρωγε σπίτι τους και είχαν μια ζεστή σχέση.

Σημαντικό ότι πάντα για οποιοδήποτε θέμα υγείας ο θείος ενημέρωνε τον ανιψιό, και γιό της ξαδέλφης του, και μαζί με τη σύζυγο του τον βοηθούσαν με τις εξετάσεις και τον πρόσεχαν, ως όφειλαν φυσικά επειδή ήταν ανύπαντρος, άτεκνος, ηλικιωμένος και τους είχε εμπιστοσύνη. 

Όπως μας λένε μάρτυρες, καμία σχέση η ζωή του και η κράση του με ηλικιωμένο, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια.

Κανένας δεν κατάλαβε το σχέδιο των δύο κοριτσιών μικρανιψιών, που όπως φαίνεται το συλλάβανε γρήγορα νομίζοντας ότι κανένας δεν θα τους ανακαλύψει.

Ο θείος το Πάσχα του 2023 αισθάνθηκε αδιαθεσία και γύρισε πίσω στην Αθήνα από το εξοχικό του. Ενημέρωσε τον γιό της ξαδέλφης του και ανιψιό του, όπως έκανε πάντα άλλωστε, καθώς και την σύζυγο του ανιψιού του, και του κανόνισαν να κάνει κάποιες εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι σοβαρό. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να κάνει μαγνητική τομογραφία για να είναι σίγουρος.

Μάιο του 2023, ενημέρωσε τον γιό της ξαδέλφης του, και ανιψιό του ότι εάν οι εξετάσεις της μαγνητικής δείξουν κάτι θα τους ειδοποιήσει, εάν δεν δείξει τίποτα θα φύγει κατευθείαν για το εξοχικό του.

Από τότε εξαφανίστηκε ο θείος, η οικογένεια του γιού της ξαδέλφης του, και ανηιψιός του, πίστεψε ότι όλα ήταν καλά και γύρισε στο εξοχικό. Ένα μήνα μετά λαμβάνει ένα τηλέφωνο ο γιός από τις ανιψιές του και την μητέρα του ενημερώνοντας τον ότι ο θείος πέθανε.

Φυσικά και ζήτησε εξηγήσεις ο γιός από την μητέρα του γιατί δεν ειδοποιήθηκε ότι ο θείος μπήκε μέσα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα, και γιατί δεν ειδοποιήθηκε ότι τον γύρισαν σπίτι για να πεθάνει για να πάνε αν τον δούνε. Διαμαρτυρήθηκε χωρίς να έχει καταλάβει στην αρχή το γιατί του έκρυψαν το πρόβλημα υγείας του θείου του. Η μητέρα του τα μάσαγε, μία του είπε για να μην τον στεναχωρήσουν, και μετά ότι έγινε ξαφνικά (ένα μήνα ήξεραν και έκρυβαν το πρόβλημα), και άλλες διάφορες δικαιολογίες, βρισκόμενη σε αμηχανία και πανικό, όπως λένε μάρτυρες μιλούσε με την καθοδήγηση των εγγονών κοριτσιών που ήταν δίπλα της και έκαναν τον υποβολέα, αφού την χειραγωγούν εδώ και χρόνια.

Μετά τους τρείς μήνες ο γιός ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με την περιουσία του θείου και εκεί ενημερώθηκε ότι ο θείος είχε αφήσει μία γραπτή διαθήκη αφήνοντας όλα του τα υπάρχοντα στις μικρανιψιές, και όχι όπως μέχρι 31.5.2023 θα συνέβαινε και ήταν η πραγματική του βούληση, δηλαδή να πάει η περιουσία σε όλα του τα μικρανίψια.

Η επιθυμία των δύο κοριτσιών ήταν να αφήσουν τους υπόλοιπους έξω. αφήνοντας έξω.

Σύμφωνα με μάρτυρες, φυσικά και δεν υπήρχε καμία περίπτωση νόμιμα να μην συμπεριλάβει ο θείος στην διαθήκη του τον γιό της ξαδέλφης του, η τους γιούς του και μικρανίψια του, γιατί είχαν άριστες σχέσεις και το έλεγε ακόμα και μπροστά σε όλους, πως ότι έχει είναι μοιρασμένα.  

Μάλιστα το 2016 ο ανιψιός του, και γιός της ξαδέλφης του του είχε δώσει και δάνειο για την αποπεράτωση ζημιών στο εξοχικό, χωρίς να τα ζητήσει πίσω, με την υπόσχεση όπως διαβάσαμε στο αποδεικτικό στοιχείο που έχει ο δικηγόρος, ότι το εξοχικό θα είχε δίκαιη μοιρασία.

Η ιστορία βρωμούσε, και μάλιστα πάρα πολύ, οπότε το θέμα ανέλαβε δικηγόρος γιατί υπήρχε εγκληματική δραστηριότητα από τις μικρανιψιές.

Όλα οδηγούσαν σε απάτη και πλαστογραφία, και ο ισχυρισμός αυτός ενισχύθηκε όταν ζητήθηκε η χειρόγραφη διαθήκη από τον γιό της γιαγιάς, ξαδέλφης και μητέρας, εκεί άρχισαν χωρίς ίχνος φόβου, οι απειλές με γραπτά μηνύματα από τις μικρανιψιές, για να κάνει πίσω ο θείος του και ανιψιός του εκπλιπόντος, να μην το ψάξουν γιατί δεν θα του αρέσει αυτό που θα γίνει, και τα οποία δόθηκαν στον δικηγόρο και την δικαιοσύνη. 

Οι μικρανιψιές μόλις ζητήθηκε η διαθήκη από τον δικηγόρο του θείου τους, ανιψιού του εκλιπόντος, και γιού της γιαγιάς τους, τον παραπλάνησαν, ότι δήθεν θα δημοσιεύσουν την διαθήκη, και μετά όπως έχουν δικαίωμα από τον νόμο οι συγγενείς μπορούν να την προσβάλουν. Μέχρι σήμερα όπως ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση, και μετά από 20 ημέρες δεν έχει δημοσιευθεί καμία διαθήκη.

Πρός το παρών ψάχνουν την χειρόγραφη αμφιβόλου γνησιότητας διαθήκη, που ισχυρίζονται οι μικρανιψιές ότι έχουν στα χέρια τους, και είναι βέβαιο ότι η ιστορία θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές, και σοβαρές κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμός κακουργήματος, και το χειρότερο μιλάμε για συγγενείς πρώτου βαθμού, που μπορεί να είναι μπλεγμένη άθελα της και η γιαγιά και ξαδέλφη του εκλιπόντος. 

Οι νεαρές αδίστακτες μικρανιψιές, έπεσαν φαίνεται στην φάκα που οι ίδιες έστησαν, γιατί η απληστία είναι έγκλημα, και όπως λέει ο λαός μας, "όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα".


Γιάννης Αθανασίου





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου