Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Τι σηματοδοτεί η συμφωνία της Alpha Bank με την ιταλική UniCredit

 


Την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αντανακλά η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 9% της Alpha Bank από τον ιταλικό τραπεζικό κολοσσό UniCredit. Το ενδιαφέρον για συμφωνία συμπεριλαμβάνει τη συγχώνευση θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία και την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

  • Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. “Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
  • Σε ανάρτησή του, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ανέφερε ότι την περασμένη δεκαετία η χώρα μας πάλεψε να μείνει στην Ευρώπη. Ο στόχος μας τώρα είναι να γίνουμε Ευρώπη και σημείωσε ότι “μετά την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα, σήμερα ανακοινώνεται η πρώτη επένδυση Ευρωπαϊκής τράπεζας σε Ελληνική εδώ και 17 χρόνια”.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου