Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κασσελάκης : «Πάνω απ’ όλα θα ευχαριστήσω τη δική μου προσωπική οικογένεια, που είναι ο Τάιλερ και η Φάρλι η σκυλίτσα μας»

 


Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, και απο σήμερα αρχίζουν τα όργανα στο κόμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%, ο νέος πρόεδρος είναι ο Κασσελάκης.

Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19%, εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Χωρίς κομματικές αναφορές, έμοιαζε σαν να έκανε δηλώσεις γιατί είχε κερδίσει τη… Eurovision.

Τι είπε ο νέος πρόεδρος μόλις οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα.

Νικητές μαζί με τον Κασσελάκη είναι ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, ο καταδικασμένος απο το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς, και ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης, που τον στήριξαν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο θριαμβευτής της εκλογικής διαδικασίας βγήκε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκφώνησε την επινίκια ομιλία του, υπό συνθήματα υποστηρικτών του:  

«Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδω και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας». 

Στη συνέχεια είπε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και σήμερα. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίζει από δω και πέρα». 

Ο Κασσελάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον καταδικασμένο 13-0 Ν. Παππά, ο οποίος είχε προσφέρει δημόσια τη στήριξή του την περασμένη Τρίτη και τον ανέβασε μάλιστα πάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλ. Κουμουνδούρου. 

Στην εξέδρα εξάλλου ανέβηκε και ο σύντροφος του κ. Κασσελάκη, ο Τάιλερ. Και ο νέος πρόεδρος είπε «Πάνω απ’ όλα θα ευχαριστήσω τη δική μου προσωπική οικογένεια, που είναι ο Τάιλερ και η Φάρλι η σκυλίτσα μας», λέγοντας στον Τάιλερ, στα αγγλικά, ότι είναι ο λόγος που βρίσκεται εδώ. 

«Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου και της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε και της είπα ότι την εκτιμώ και ότι προσβλέπω στη συνεργασία της. (…) Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ», τόνισε και το επανέλαβε άλλες δυο τρεις φορές. «Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος», προσέθεσε. 

Υποσχέθηκε δε ότι το πρώτο του ταξίδι θα γίνει στην Κύπρο, προφανώς σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απαράδεκτη αθλιότητα περί «κρατιδίου» των Τούρκων που εκστόμισε την περασμένη Πέμπτη. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου