Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί επιτυχημένοι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης άλλαξαν πόστα; Έρχονται αλλαγές στην κυβέρνηση

 


Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες είχαν εμπιστοσύνη σε υπουργούς σοβαρών και κρίσιμων υπουργείων που κακός τους άλλαξε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση χρειάζεται σταθερό επιτυχημένο σχήμα, ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο πρωθυπουργό, και σοβαρούς ικανούς συμβούλους στο Μαξίμου, που να μπορούν να επικοινωνούν οι υπουργοί αποτελεσματικά.

Ομάδα που κερδίζει και ο πολίτης νιώθει ασφάλεια δεν τους αλλάζεις, ότι και να σου πει ο οποιοσδήποτε θέλει να κάνει τον σύμβουλο σου.

Δενν υπήρχε λόγος να αλλάξουν οι επιτυχημένοι υπουργοί, που έκαναν με τις ενέργειες τους και το έργο τους να εμπιστευτούν ο πολίτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για δεύτερη τετραετία.

Η χθεσινή παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, μετά την άστοχη δήλωση για τη δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως να αποτελεί μόνο την αρχή μιας σειράς αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες κυοφορούνται τα τελευταία 24ωρα, και πρέπει να περιλαμβάνει και επιστροφή των ικανών σε κρίσιμα υπουργεία, όπως και αλλαγές στο επιτελείο αυτών που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Η φημολογία για απομάκρυνση κι άλλων υπουργών στους οποίους χρεώνονται αστοχίες ή παραλείψεις κατά τους δύο μήνες της κυβερνητικής θητείας έχει φουντώσει από χθες το μεσημέρι, και δεν αποκλείεται οι όποιες αλλαγές να γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για να γίνει μιά καινούργια αρχή.

Στον πρωθυπουργό έχουν φτάσει εισηγήσεις για αλλαγές, αλλά από ποιους; Αυτούς που του είπαν να αλλάξει το προηγούμενο επιτυχημένο σχήμα; Προς το παρόν όμως ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, αν και πρέπει να πάρει απόφαση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει αποτύχει.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου