Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ο πρωθυπουργός είναι από χθες σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Οικονόμου - Έρχονται και άλλες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

 


Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ακόμα, και είναι βέβαιο ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν γίνεται να κάνεις προσπάθεια να στήσεις την χώρα και πάλι στα πόδια της, να γίνεται πρότυπο στην Ευρώπη για όσα έχει επιτύχει αυτά τα 4 χρόνια, και να υπάρχει θέμα ασφάλειας, που είναι βασικό για μια χώρα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμα περιστατικό που χαλάει την εικόνα της ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές του Ιουνίου. 

Σε κανένα σοβαρό κράτος, δεν διασχίζουν την μισή χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φτάνοντας ανενόχλητοι στην Αττική και να σκοτώνουν τον άτυχο φίλαθλο της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ονοματεπώνυμο, και σίγουρα δεν είναι του υπουργού, αλλά των αξιωματικών που ήταν επιφορτισμένοι με την τάξη και την ασφάλεια της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται από χθες σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Οικονόμου, και μετά την ΕΔΕ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες καρατομήσεις και ψηλότερα.

Ένα κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί δια της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο είναι μέχρι πού έφτασαν τα «σήματα» για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν προς την Ελλάδα. Δεν φταίνε μόνο οι διοικητές της τροχαίας που κατατομήθηκαν επειδή δεν σταμάτησαν το κονβόι, αλλά και όσοι έδωσαν εντολές, όσοι ήξεραν και δεν εκτίμησαν σωστά.

Η «χαλαρή» αντιμετώπιση της «διακριτικής παρακολούθησης», ήταν εγκληματική και ανεπίτρεπτη για την ασφάλεια της χώρας, και των πολιτών.

Δε νοείται η ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ακόμα και μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι να βγαίνουν εντολές που να πασάρει ο ένας στον άλλον, όπως είπε και ο Γιάννης οικονόμου στον Alpha.

Οι επόμενες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. είναι θέμα χρόνου και θα κριθούν πλέον με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θέμα είναι το πόσο ψηλά θα φτάσουν οι καρατομήσεις, γιατί πρέπει να φτάσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει αυτός να πάρει τις αποφάσεις του, δεν χρειάζονται κόλακες και σύμβουλοι να τον κατευθύνουν, δεν φαίνεται επιτυχημένη η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης γενικότερα και η ευθύνη δεν είναι μόνο του πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι κακός έφυγαν επιτυχημένοι υπουργοί από τα υπουργεία τους, όπως των εξωτερικών.

Ζήτημα αποχώρησης του υπουργού Γιάννη Οικονόμου δεν τίθεται και σωστά, ο Γιάννης Οικονόμου έχει αναλάβει τη θέση αυτή μόλις πριν από 10 μέρες, μετά την καρατόμηση του Νότη Μηταράκη, μία απο τις άστοχες τοποθετήσεις σε τόσο σοβαρό υπουργείο που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης στο κάδρο πρέπει να μπεί και η ΕΥΠ που σίγουρα έχει ευθύνες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου