Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Καρατομήσεις στο αρχηγείο και την Αθλητική Βία άμεσα στείλτε τους στην τροχαία, σε σκοπιές και σπίτι τους

 


Το φιάσκο που οδήγησε στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη έχει υπεύθυνους που δεν κάνουν για την ασφάλεια της χώρας, και πρέπει να τους πάνε όλους στην τροχαία η να φυλάνε σκοπιά, μακριά από την ασφάλεια.

Οπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε από την Κυριακή ότι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έρθουν στην Ελλάδα ενόψει του αγώνα, και λειτούργησε με εγκληματική ανευθυνότητα που δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι τη στιγμή όπου ο κύριος όγκος των Κροατών χούλιγκαν πέρασε στην Ελλάδα, κυρίως μέσω της Κακαβιάς, δεν υπήρχε εάν είναι δυνατόν καμία έγγραφη διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το τι θα κάνουν στις πύλες εισόδου μαζί τους, και αυτό δείχνει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα όσων ηγούνται στην ΕΛ.ΑΣ. 

Όταν αυτή η διαταγή έφτασε, σε κανένα σημείο δεν έλεγε να τους απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα, παρά το ότι είχαν αυτοκίνητα με αριθμούς πινακίδων, τα οποία ήξεραν ότι κινούνται στην Ελλάδα.

Η πρώτη επικοινωνία με τις πύλες εισόδου της χώρας έγινε στις 11 το πρωί της Δευτέρας (7/8), αντί να έχει γίνει έγγραφο για αυστηρά μέτρα απο την Κυριακή.

Από τη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας που πρέπει να ξηλωθούν όλοι από τον διοικητή μέχρι τον τελευταία αστυφύλακα η ειδικό φρουρό και να σταλούν μόνο στην τροχαία, ενημέρωσαν τους προϊσταμένους στις πύλες εισόδου ότι πιθανόν θα έρθουν Κροάτες για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το μόνο που ζήτησαν από τους προϊσταμένους ήταν να κάνουν καταγραφή των ονομάτων και των οχημάτων. Τους ζήτησαν επίσης να δουν εάν είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, να κάνουν ενδελεχή σωματικό έλεγχο κ.λπ. και να μην τους απαγορεύσουν την είσοδο.

Όταν ρωτούσαν τους Κροάτες πού πάνε, διαβασμένοι ξέροντας ότι θα εξαπατήσουν εύκολα της ΕΛ.ΑΣ., άλλοι έλεγαν πως πηγαίνουν στην Πάτρα, ενώ άλλοι έλεγαν πως πάνε για μπάνιο ή ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές. Έτσι και καλά, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, αλλά δεν ήταν οποιαδήποτε ημέρα, υπήρχε έγγραφο συναγερμού από την Κροατία ότι έρχονται κακοποιοί, και αυτό δείχνει την ανεπάρκεια των αρχών.

Στις 15:00 περίπου της Δευτέρας, ο κύριος όγκος των Κροατών είχε περάσει στην Ελλάδα.

Είχε πλέον ενημερωθεί και προφορικά η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και γραπτή ενημέρωση.

Από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 από την Κακαβιά πέρασαν 20 ΙΧ και 4 βαν.

Αργότερα έφτασε και η διαταγή στην Κακαβιά, που έλεγε εάν είναι δυνατόν, απλώς, να κάνουν ελέγχους, και αυτοί που υπέγραψαν την εντολή πρέπει να πάνε σπίτι τους άμεσα.

Αποτέλεσμα οι Κροάτες κακοποιοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα και μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια και γιατί δεν τους σταμάτησαν έστω στην Ελευσίνα.

Οπως προκύπτει οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διένυσαν μια απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Κροατίας στην Αθήνα με αυτοκινητοπομπή αρκετών αυτοκινήτων, χωρίς να τους σταματήσει ΚΑΝΕΝΑΣ. Μόλις πέρασαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, διέσχισαν 600 χιλιόμετρα από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, χωρίς κανείς απολύτως να τους εμποδίσει.

Οι Κροάτες ξεκίνησαν το ταξίδι θανάτου, οπλισμένοι ανεβάζοντας και βίντεο από την δολοφονική τους πορεία προς την Αθήνα.

Το κομβόι των Κροατών διέσχισε στην Εθνική Οδό 1.478 χιλιόμετρα, για να φτάσει το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν στην δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ.

Περίπου 200 μέλη των «Μπλε Κακών Παιδιών», όπως είναι η ονομασία των Ultras της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ξεκίνησαν για τη χώρα μας με σκοπό να προκαλέσουν έκτροπα. Το κομβόι των οπαδών  διέσχισε τα σύνορα τεσσάρων χωρών στη διαδρομή του: Κροατία – Σερβία – Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα. Η πλειονότητα των οχημάτων εισήλθε στη χώρα μας από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και κάλυψε μία διαδρομή 541 χιλιομέτρων μέχρι το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι Κροάτες πέρασαν από 12 σταθμούς διοδίων, με τελευταία τα διόδια των Αφιδνών, αλλά δεν έγιναν δήθεν αντιληπτοί από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τα οχήματα να διασκορπιστούν στην Αττική Οδό και μετά στους δρόμους της πόλης.

Οι χούλιγκαν μετέβησαν στον Περισσό χρησιμοποιώντας τους συρμούς του ΗΣΑΠ και ακολούθως, περπάτησαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια για να προκαλέσουν τα βίαια επεισόδια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου