Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Τεράστιες ποινικές ευθύνες δήμαρχοι και οικοπεδούχοι για τις πυρκαγιές

 


Κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι δήμοι για την πυροπροστασία και πυροπροστασία δεν έκαναν.




Τεράστιες ποινικές ευθύνες έχουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των περιοχών που καίγονται, και σε λίγες ημέρες με θράσος θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο των δημοτών, όπως και την στήριξη των κομμάτων.

Φέτος οι επιδοτήσεις των δήμων για καθαρισμούς είναι αυξημένοι κατά 36% σε σχέση με το 2021. «Φέτος έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, από τον Μάρτιο, 25 εκατ. ευρώ σε δήμους και συνδέσμους δήμων για να αντιμετωπίσουν θέματα της αντιπυρικής περιόδου έναντι 18,4 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι το 2021.

Οι δήμοι έλαβαν από το Υπ. Εσωτερικών 23 εκατ. για πυροπροστασία 

Ο δήμος Λαυρεωτικής 180 χιλ., 

ο Σαρωνικού 180 χιλ. 

και ο Λουτρακίου 153 χιλ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη περιοχή της Ανατολικής Αττικής δόθηκαν από 180.000 ευρώ στον Δήμο Λαυρεωτικής και στον Δήμο Σαρωνικού, σε σχέση με τα 89.000 ευρώ και τα 82.000 ευρώ αντίστοιχα που είχαν δοθεί το 2021. Οσον αφορά το δάσος του Κουβαρά που εκτείνεται σε δύο δήμους, δόθηκαν 250.000 ευρώ από 150.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2021

Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν έγινε η πυροπροστασία; 

Κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες, και σίγουρα δεν θα πρέπει για λόγους ηθικής να κατέβει στις εκλογές, όπως και να τον στηρίξει οποιοδήποτε κόμμα γιατί θα εκτεθεί στηρίζοντας τον.

Αν υπήρχε νόμος που κάθε δήμαρχος θα αντιμετώπιζε ποινικές ευθύνες, θα είχαν προστατέψει τις περιοχές τους, και δεν θα γύρναγαν μόνο σε πανηγύρια.

Ευθύνες υπάρχουν και στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που δεν τα καθάρισαν, επίσης πρέπει να επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα όπως και ποινικές ευθύνες γιατί συνέργησαν μαζί με τους δημάρχους στο έγκλημα των εμπρηστών.

Πιστεύουμε η κυβέρνηση και η εισαγγελία να αναζητήσουν τους υπεύθυνους και να γίνουν υπόλογοι ενώπιον των δημοτών τους και του ελληνικού λαού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου