Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ο Σπίρτζης θέλει αναπληρωτή πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον καταδικασμένο Νίκο Παππά

 



Δεν θα βάλουν μυαλό ποτέ, και ένας από αυτούς που είναι αμετανόητος είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, που σίγουρα δεν θέλει η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει.

Στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε τον οδικό χάρτη για την αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, χωρίς πολλές επιλογές αφού δεν έχει στελέχη σοβαρά που να έχουν την ικανότητα και την σοβαρότητα να τους πιστέψει ο κόσμος, ο Σπίρτζης προκάλεσε τα μέλη του κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρότεινε να παραμείνει Πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από 4 αναπληρωτές, που να γνωρίζουν και καλά τα θέματα οικονομίας, δηλαδή τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο που έχει αποτύχει, τον Αλέξη Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου με οικονομικά δημοτικού, και τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο Νίκο Παππά.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε την ανάδειξη του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο αποφάσισε: Να συνεδριάσει στις 15-16 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή όπου θα καταθέτουν οι υποψηφιότητες. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ είναι:

Στα τέλη Αυγούστου να πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Να ακολουθήσει η εκλογή προέδρου του κόμματος στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων)

Οι εσωκομματικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν με την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Νόεμβριο 2023, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου