Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Όταν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τρομοκράτες της 17Ν σκότωσαν τον Αξαρλιάν γιατί βιαζόντουσαν να πάνε διακοπές

 


Ο 20χρονος φοιτητής, Θάνος Αξαρλιάν, περπατά στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας, και εκεί βρήκε τραγικό θάνατο από τη ρουκέτα που εκτόξευσαν τα ακροαριστερά καθάρματα της τρομοκρατικής οργάνωση «17Ν»,  εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Τριάντα ένα χρόνια (14 Ιουλίου 1992) πέρασαν από την ημέρα της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή, για την οποία μέλη της «17Ν»  με ΚΤΗΝΩΔΗ θράσος έκαναν λόγο για «παράπλευρη απώλεια» και μάλιστα, όπως αποκάλυψαν,  βιαζόντουσαν για την επίθεση επειδή «κάποιοι ήθελαν να πάνε διακοπές».

Το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου του 1992 ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς επιβιβάστηκε στη Mercedes και έφυγε από το υπουργείο στην οδό Καραγεώργη Σερβίας. Στη διασταύρωση με την οδό Βουλής το αυτοκίνητο παίρνει την κλειστή στροφή και αμέσως ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Ο τότε υπουργός Οικονομικών που σώθηκε από τύχη με μικρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο χέρι και οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Απέναντι ακριβώς βρίσκονταν πεσμένος, γεμάτος αίματα ο Θάνος Αξαρλιάν. Είχε χτυπηθεί από τα θραύσματα της ρουκέτας των δολοφόνων της 17 Ν. Μια εικόνα που συγκλόνισε και ακόμη συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία. 

Την ευθύνη της τρομοκρατικής αυτής επίθεσης ανέλαβε με τηλεφώνημά της στην «Ελευθεροτυπία» η «17Ν». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας εξέφρασε τη λύπη του για τον τραγικό θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν προκαλώντας κάνοντας λόγο για «παράπλευρη απώλεια».

Ο  άγνωστος άνδρας, γνωστοποιήθηκε αργότερα με την εξάρθρωση της «17Ν», ήταν ο αρχιεκτελεστής τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «Λουκάς», όπως είχε «βαπτιστεί» από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Ο αρχιεκτελεστής της οργάνωσης το αποκάλυψε στο βιβλίο του που έγραψε «Γεννήθηκα 17Ν».

Οπως υποστηρίζει ο Κουφοντίνας «ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της “17Ν”. Μπορεί να είχε ευθύνη η Αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Ομως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. […] Ηταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της “17Ν”».

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος («Σταμάτης») έδωσε μια άλλη εικόνα για την δολοφονία. Με επιστολή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», υποστήριξε ότι η επίθεση είχε ακυρωθεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς υπήρχε κίνδυνος για περαστικούς. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυτός «που πάτησε το τηλεχειριστήριο είπε στους υπόλοιπους ότι τον πίεζε η οικογένειά του για να φύγουν διακοπές. Από το ίδιο βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της “17Ν” που να μην καθύβριζε τους δύο που αποφάσισαν να πατήσουν».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου