Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

10 και 16 Σεπτεμβρίου η εκλογή του "παλτού" που θα ηγηθεί του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ

 



Την εκλογή του/της νέου/ας Προέδρου του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Δίνοντας παράταση κατά μία εβδομάδα στην πρόταση που είχε αρχικά κατατεθεί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η πρόταση για τον οδικό χάρτη που πλειοψήφισε στην σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει:

3 Σεπτεμβρίου : διαρκές συνέδριο

10 Σεπτεμβρίου: Πρώτος γύρος εκλογών

16 Σεπτεμβρίου: Δεύτερος γύρος εκλογών

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε με 160 ψήφους, 88 κατά, δυο λευκά και δύο «παρών» σε σύνολο 252 ψηφισάντων κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς ένταση σημειώθηκε αρχικά επί της διαδικασίας, η οποία είχε αρχίσει να διεξάγεται με ανάταση χειρός.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αμφισβήτησαν τη σύνθεση του σώματος, λέγοντας ότι παρισταντο στην αίθουσα και μη μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να τεθούν οι δυο προτάσεις για τον οδικό χάρτη σε ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειωτέον ότι την επικαιροποιημένη πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας υπερψήφισαν μέλη της «Ομπρέλας», των «προεδρικών», της «Γέφυρας», αλλά και της πρότασης «6 συν 6».

Επιπλέον, 88 ψήφους συγκέντρωσε η δεύτερη πρόταση, που κατατέθηκε από τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο πλευράς των «προεδρικών», την οποία υποστήριξαν οι: Παυλος Πολακης, Χρήστος Σπίρτζης, Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονερας, Κατερίνα Νοτοπουλου, η οποία προέβλεπε:

3 Σεπτεμβρίου: Διαρκές συνέδριο

24 Οκτωβρίου: έκτακτο συνέδριο

26 Νοεμβρίου: Εκλογή Προέδρου




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου