Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Άρχισε ο Τσίπρας την αθλιότητα βλέποντας τους μηχανοδηγούς και χωρίς ίχνος ντροπής

 



Την ευκαιρία του βλέπει ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, να εργαλειοποιήσει το δυστύχημα και τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, αλλά δεν του βγαίνει γιατί έχει εμπλοκή και η κυβέρνηση του, όπως και όλες οι κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι και σήμερα καθώς και οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων που ευθύνονται.

Δεν περίμενε ούτε να περάσει το τριήμερο πένθος και ο απατεώνας χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας επεδίωξε συνάντηση με εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, νομίζοντας ότι θα αποπροσανατολίσει από τα ποινικά δικαστήρια, τις καταδίκες, και τον ακροαριστερό φασισμό του κόμματος του.

Για να ξεκαθαρίσουμε ο Τσίπρας φάνηκε από εχθές ότι το δυστύχημα είναι ένα εργαλείο και για αυτό γέλαγε μετά το σώου του θλιμμένου.

Για το σύστημα ETCS ο κ. Γενηδούνιας έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση της Ν.Δ. γιατί όπως είπε «ξεκίνησε το Μάρτιο του 2019 με σύμβαση για να ξεκινήσει να εντάσσεται στο δίκτυο». «Από το 2008 και μετά το δίκτυο λεηλατήθηκε, τα συστήματα αυτά λειτουργούσαν μέχρι τότε, το προσωπικό μειώθηκε σε μισό. Από το 2018 το δίκτυο ανατάχθηκε, έγινε η διπλή γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και από τον Μάρτιο του 2019 υπάρχει μια σύμβαση για τα συστήματα επιδομής. Είχαμε διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μη έγκαιρη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας ο κ. Γενηδούνιας πρόσθεσε πως «το 2020 ξεκινήσαμε την προσπάθεια με κινητοποιήσεις, ειδοποιούσαμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, στείλαμε εξώδικα στην εταιρία μας, στο Υπουργείο Υποδομών, στο Υπουργείο Εργασίας, στον ΟΣΕ και στη Ρυθμιστική Αρχή». Επεσήμανε πως «το πρώτο εξώδικο το στείλαμε το Σεπτέμβριο του 2021 γιατί μας είχαν πει ότι τότε θα τελείωναν τα έργα, μετά μας είπαν ότι θα ολοκληρωθούν σε πέντε μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2022 στείλαμε ξανά εξώδικο, πάλι μας είπαν σε πέντε μήνες θα γίνουν τα έργα. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 έγιναν τρεις εκτροχιασμοί. Στείλαμε ξανά εξώδικο τον Οκτώβριο του 2022 και ο ΟΣΕ μας απάντησε ότι λέμε ψεύδη και εξυπηρετούμε σκοπιμότητες».

Ο Τσίπρας είπε γιατί εμπλέκεται και η κυβέρνηση του πώς «η αλήθεια να βγει στο φως, ώστε να δούμε και να καταπολεμήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Για να δώσουμε μία προοπτική ασφάλειας και για εσάς τους εργαζόμενους αλλά και για τους επιβάτες. Και για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο»





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου