Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόγειο σχέδιο για μπαχαλοποίηση

 


Ως ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει… χαμένη αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα που επικρατεί μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Βασικό μέλημα ολόκληρου του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου είναι η κυβέρνηση να απωλέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να χάσει τον έλεγχο, να μην καταφέρει να υλοποιήσει κανένα σχέδιο αντίδρασης, να επικρατήσουν μπάχαλο και χάος.

Για να συμβούν όλα αυτά, τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν υπό τα «δρακόντεια» μέτρα Τσίπρα για την αποφυγή «αυτογκόλ».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ένα από τα «πρώτα βιολιά» του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, αγνοείται με εντολή Τσίπρα. Το στέλεχος που εμφανιζόταν κάθε μέρα σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή έχει ακυρώσει σειρά εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα, έχοντας λάβει το μήνυμα από τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα να μην τολμήσει να εμφανιστεί και να μιλήσει δημοσίως, όποια στοιχεία και αν προκύψουν και βαραίνουν τη θητεία του ως υπουργού Μεταφορών, όπως τα στοιχεία της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς έναντι μόλις 45 εκατ. ευρώ, με 700 εκατ. ευρώ «χάρισμα» χρεών (άρα και επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων) και επιδότηση της ιταλικής εταιρίας με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα λεγόμενα «άγονα δρομολόγια».

Η Κουμουνδούρου έφτασε στο σημείο να «κόψει» άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη στο site της «Αυγής» με ευθεία παρέμβαση στην εφημερίδα, καθώς αυτό είχε προαναγγελθεί ως απάντηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα του καταλογίζονται.

Δεν είναι όμως μόνο ο Χρήστος Σπίρτζης που «κρύβεται» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το φόβο του «αυτογκόλ». Η Κουμουνδούρου «κρύβει» και τον Παύλο Πολάκη ή αυτοπεριορίζεται ο ίδιος στα social media για να μην προκαλέσει τον Τσίπρα. Ο «αψύς Σφακιανός» είναι υπό διαγραφή, αλλά πρέπει να περιμένει τα κομματικά όργανα, τα οποία τελούν εν αργία με εντολή Τσίπρα. Και όσους δεν «κρύβει», προσπαθεί να τους καταστήσει εκτός κομματικής γραμμής. Όπως, για παράδειγμα, τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για τον οποίο η Κουμουνδούρου άφηνε να διαρρεύσει ότι η φράση του «η κυβέρνηση δολοφονεί παιδιά» απηχεί την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία άλλη διαρροή της Κουμουνδούρου ήταν ότι δεν συμφωνεί με τα όσα είπε ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης στην εκπομπή του. Και η διαρροή αυτή εστάλη μετά από παρέμβαση του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, κ. Καρανίκα, προς επώνυμους και ανώνυμους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ να μην επικροτούν άκριτα όσα λέει ο Κανάκης επειδή τώρα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, καθώς αύριο μπορεί να ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου