Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική ή άλλη βοήθεια στη Συρία μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας


 

Σε ό,τι αφορά στη φιλολογία ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία,  διευκρινίζεται ότι:


Πρώτον, η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εξέφρασε με τον πιο επίσημο τρόπο την συμπαράστασή της στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Δεύτερον, επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική ή άλλη βοήθεια στη Συρία μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία και συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως έχει ζητηθεί από τη Συρία.

Τρίτον, σε ό,τι αφορά στην αποστολή ομάδας διασωστών στη Συρία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή είναι αναγκαίο πρώτα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών της ομάδας.

Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, η Ελλάδα -όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας- από την αρχή προσπαθεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Για το σκοπό έχει έρθει σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και με τα Ηνωμένα Έθνη. Η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπου μπορεί και στη Συρία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου