Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ο Τσίπρας μέσω Πολάκη ζητούσε την κατάργηση της ΑΔΑΕ και τώρα κάνει καραγκιοζιλίκια

 


Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι αυτός ο πολιτικός απατεώνας δεν έχει ίχνος ηθικής και σοβαρότητας.

Η γνωμοδότηση (που δεν αποτελεί νόμο ή δικαστική απόφαση) του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για το θέμα των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ, ήταν καμπανάκι για τον λαικιστή και επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά, φτάνοντας στο σημείο χθες να δηλώνει ότι παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία, ζητώντας να τον συλλάβουν, και να γελάει ο κόσμος μαζί του.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους θεατρινισμούς, ταυτίζοντάς τον παράλληλα με τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε στην απάντησή του: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν τη Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα.

ΥΓ.: Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δυο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά».

Ο φαιδρός αρχηγός της αντιπολίτευσης Νωρίτερα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης με αφορμή τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι’ αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Και είπε ο φαιδρός πολιτικός απατεώνας «Ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στον δημόσιο βίο. Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου. Κύριε εισαγγελέα, πλατεία Ελευθερίας 1 είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε», 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνάει ότι είχε δώσει εντολή στον Παύλο Πολάκη τον Δεκέμβριο του 2021, ο οποίος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τη δεύτερη φορά τις Ανεξάρτητες Αρχές και την ΑΑΔΕ και παρά τον σάλο ο Αλέξης Τσίπρας ούτε είχε αντιδράσει για αυτές τις δηλώσεις, και δεν υπήρξε ανακοίνωση ούτε από την Κουμουνδούρου.

Η υποκρίσια του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του, ο οποίος από την πλευρά του έχει δηλώσει πως τη δεύτερη φορά πρέπει το κόμμα του ως κυβέρνηση να ελέγξει «τους αρμούς της εξουσίας», είναι κάτι περισσότερο από εμφανής πλέον. Πολύ δε περισσότερο μετά τις αναφορές του και την επίθεση κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τι είχε πεί όμως και είχε καταγραφεί, ο Παύλος Πολάκης χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Ηλιούπολη στις 13 Δεκεμβρίου του 2021 ο Παύλος Πολάκης με εντολή του Αλέξη Τσίπρα περιέγραφε τι ακρίβως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού καταλάβει εκ νέου την εξουσία.  Βάλλοντας κατά της Αρχής Διαφάνειας σημείωνε ότι δεν πρέπει να «κρατήσουμε αυτή την Αρχή» προσθέτοντας: «Όπως και κάποιες άλλες αρχές, για παράδειγμα την ΑΑΔΕ που έχει αυτονομία, δεν πρέπει να έρθει υπό πολιτικό έλεγχο;».

Μάλιστα η ΝΔ είχε εκδώσει και ανακοίνωση χωρίς να λάβει απάντηση τονίζοντας πως «Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”» προσθέτοντας ότι  «μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”».

Και κατέληγε η ανακοίνωση: «Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου