Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

600 νέοι ειδικοί φρουροί στα Α.Τ. της Αττικής από τις 20 Ιανουαρίου


 

Από τις 20 Ιανουαρίου, 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί, αστυνομικοί θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου Αττικής. Αποκλειστική αποστολή τους είναι να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές. Η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές που συχνά γίνονται ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι κ.λπ. και σε νέες δυναμικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης.

Στο μεταξύ, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων περιπολούν σε 3 Πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή: Στο ΑΠΘ και στην Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Δεδομένη είναι και η  απόφαση της Κυβέρνησης να προσχωρήσει στην κατασκευή των επόμενων 35 χιλιομέτρων φράχτη στην περιοχή των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου. Οι μελέτες είναι έτοιμες, και έχει υπάρξει πλήρης συνεργασία με το Στρατό για να προβλεφθούν όλα τα απαραίτητα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου