Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κυβέρνηση για ΣΥΡΙΖΑ : Η υπονόμευση των Ενοπλων Δυνάμεων αγγίζει τα όρια σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα

 


Ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγει δημοσιεύματα όπως αυτά που αφορούν τον αρχηγό ΓΕΕΘ σε μια κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια περίοδο

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου κατήγγειλε ανοιχτά την « υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα» σημειώνοντας επιπλέον ότι αυτή η στάση «υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα»

Και αυτό όπως υπογραμμίζει «σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών» ενώ θέτει και το ερώτημα: «Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;»

«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα.» σημείωνει χαρακτηριστικά

Και καταλήγει: «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδα»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε για μια ακόμη φορά να υιοθετεί πλήρως δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και να κάνει λόγο για «εκβιαζόμενο» αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε οτι «οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;

Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.  Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέραν της πλήρους υιοθέτησης των δημοσιευμάτων επιχειρεί να αποδομήσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ρίχνοντας νερό στο μύλο της Τουρκίας και των προκλήσεων. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η τουρκική πλευρά είχε μιλήσει για «σκάνδαλα» και «διαφθορά» στην Ελλάδα, αναπαράγοντας τη λάσπη που εκτοξεύει η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου