Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Τελειώνει η πολιτική καριέρα του Τσίπρα ως αρχηγού κόμματος της αριστεράς

 


Είναι αποδεδειγμένο και πιστοποιημένο, όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας απαξιωμένος, τελειωμένος πολιτικός αρχηγός, με την ρετσινιά του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, να τον ακολουθεί μέχρι τα βαθιά του γεράματα και το τέλος της ζωής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέρχεται από την ακροαριστερά, κάτι που κάνει κακό στην αριστερά και  αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι και να κάνει, όπως και να το κάνει δεν κερδίζει τις εκλογές, και οι πολιτικές εξελίξεις στην αριστερά μετά τις εκλογές θα είναι ραγδαίες για την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα, που εδώ και μήνες προετοιμάζεται να το αποφύγει με το έτσι θέλω, και με διάφορα φαιδρά αφηγήματα.

Δεν υπάρχει δημοσκόπηση τα τελευταία δύο χρόνια που να δείχνει με αναγωγή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 26%, η ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει την Νέα Δημοκρατία, η ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστω και για πλάκα θα πλησιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. 

Άρα το ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πολύ 26%, ποσοστό που δεν σχηματίζει κυβέρνηση ούτε συνεργασίας, κάτι που θέλει διακαώς ο Αλέξης Τσίπρας για να επιβιώσει πολιτικά και να κατσικωθεί λίγο ακόμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπώντας την αριστερά και την ακροαριστερά.

Το επιτελείο το Αλέξη Τσίπρα τρέμει τα ποσοστά κάτω από 26%, γιατί τότε θα τον τελειώσουν αμέσως τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 πήρε 31,5%. Οποιαδήποτε απώλεια ψήφων και ποσοστών από τις εκλογές του 2019, ενώ είναι στην αντιπολίτευση, θα είναι βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, και θα πρέπει να αφήσει την ηγεσία άμεσα χωρίς στημένα αφηγήματα.

Με λίγα λόγια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει αρχηγός στην αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ταβάνι το 26%, και κάτω από αυτό το πολιτικό μέλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι τελείωσε, όχι πώς δεν θα τελειώσει γενικότερα χάνοντας τις εκλογές, αλλά ένας λόγος παραπάνω.

Οπότε ο μόνος δρόμος που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απομάκρυνση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να οργανώσει την ακροαριστερά που τον λατρεύει και να ηγηθεί ως ένας άλλος Νίκος Μιχαλολιάκος.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου