Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: Μικρότητα να μας φορτώνει την Καϊλή έχει γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ

 



Με επίθεση στον πρόεδρο στον Νίκο Ανδρουλάκη συνοδεύτηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός αφού τόνισε αρχικά πως ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία «προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα», επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «και οι άλλες δυνάμεις έχουν κάνει τις επιλογές τους» σημειώνοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης το είπε πολύ καθαρά, θέλει να συγκυβερνήσει με Τσίπρα. Να πει καθαρά ότι έχει αποφασίσει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με ακόμα πιο σκληρά λόγια για τον κ. Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνοντας πως το χάσμα μεταξύ των δύο κομμάτων ανοίγει ξανά. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι πλήττεται η εμπιστοσύνη στους θεσμούς» προσθέτοντας πως: «Δείχνει πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Επειδή στις Βρυξέλλες γνωρίζεστε δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και κάνει» είπε. Από τη ΝΔ επικαλούνται άλλωστε και τις δηλώσεις της ίδιας της κ. Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε στο Star ότι η κ. Καϊλή του είπε πως δεν ήταν σε καμία συζήτηση με τη ΝΔ και θα έμενε πιστή στο κόμμα της.

«Το είπε πολύ καθαρά ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και η αναφορά του αυτή μοιάζει να απευθύνεται περισσότερο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν αντί-ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά. «Αν θέλει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα ας το πει με ειλικρίνεια κι όχι με μισόλογα», συνέχισε για να χτυπήσει το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης σε αυτό που συνεργάτες του θεωρούν το μαλακό υπογάστριο της: «την πολιτική και ταυτοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους ψηφοφόρους που έμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίστηκε κυβερνητικά με τους ΑΝΕΛ».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου