Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Διάσωση επιβαινόντων από μονοκινητήριο που προσθαλασσώθηκε στην Κρήτη

 


Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στην δημοσιότητα το λιμενικό που περιλαμβάνει πλάνα τόσο από την επιχείρηση διάσωσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος νηολογίου Ινδονησίας το οποίο έπεσε στη θάλασσα το πρωί της Πέμπτης (15/12) στο ύψος της Κακού Όρους, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όσο και από το αεροσκάφος μέσα στο νερό

Δύο ήταν οι επιβαίνοντες, ένας 68χρονος Ινδονήσιο που κατέληξε και ένας 26χρονο Νοτιοαφρικανός που επέζησε, με το μονοκινητήριο αεροσκάφος να έχει βυθιστεί κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:15 το πρωί όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με προορισμό την Αίγυπτο.

Αμέσως μετά την απογείωση εστάλη σήμα «Emergency» στο αεροδρόμιο καθώς όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο πιλότος είτε έχασε το σήμα, είτε είδε ότι υπήρχε βλάβη. Λίγη ώρα αργότερα το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος και κατέληξε στη θάλασσα.

Μετά την πτώση του αεροσκάφους και την ενεργοποίηση των σχετικών πρωτοκόλλων, το λιμενικό έστειλε τρία σκάφη ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο ταχύπλοα από τον Όμιλο Φουσκωτών.

Λίγο μετά τις 10:30 εντοπίστηκε πρώτος ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός ο οποίος ανέβηκε στο σκάφος του Λιμενικού. Δυστυχώς δεν είχε την ίδια κατάληξη η επιχείρηση για τον 68χρονο καθώς αν και του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στο σκάφος του λιμενικού, τελικά δεν υπήρξε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλαμβάνει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο διασωθείς είπε ότι ο άτυχος άνδρας από την Ινδονησία του παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος αλλά οριστικές απαντήσεις για την αιτία θανάτου θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου