Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι είχαν μειωθεί η περιπολίες της ΔΙΑΣ - Επιστρέφουν στη ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι και λίγοι είναι

 


Την ώρα που έγινε η διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη, θα έπρεπε να υπάρχει στην πλατεία περιπολία, τόνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και η αλήθεια είναι ότι έχουν μειωθεί τα περίπολα της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Υπήρξε φοβικό σύνδρομο ύστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης» είπε ο υπουργός, και αφού το αναφέρει είναι απαράδεκτο να υπάρχει φοβικό σύνδρομο σε αστυνομικούς γιατί δεν έχουν αποτελεσματικότητα.

«Το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι πολύ σοκαριστικό. Είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι και συνέχισε: «Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο ύστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «έκανα συγκεκριμένο έλεγχο και έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της αστυνομίας να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περιοχή για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία και για να την αντιμετωπίσουμε παρενέβην προσωπικά. Έχουμε πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου βρίσκεται το 30% της δύναμης της Αστυνομίας».

Αναφορικά με την παρουσία της Αστυνομίας τόνισε: «Θέλω να είμαι ευθύς. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, το βασικό μου μέλημα είναι η αστυνομία να ενισχύσει την παρουσία της στις γειτονιές. Είναι αλήθεια ότι ενισχύθηκε ή όχι; Οι 74 δολοφονίες που έχουν γίνει φέτος, είναι οι λιγότερες σε ετήσια βάση τα τελευταία 11 χρόνια. Το ποσοστό εξιχνιάσεως των ανθρωποκτονιών είναι φέτος, το υψηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ, σχεδόν 90%».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι τον άλλον μήνα θα υπάρξουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις: «Είναι προφανές ότι όλοι αξιολογούνται. Σε έναν μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις κρίσεις συνολικά».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου