Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Μόνο περήφανος δεν μπορεί να δηλώνει ο Ράμα που αποκαλεί φίλο του τον Ερντογάν

 


Μία Αλβανία που θέλει να μπεί στην Ευρωπαική Ένωση, δηλώνει υπερήφανη, με τον εκπρόσωπο της Ράμα να δηλώνει φίλος με τον Ερντογάν που δεν θέλει να τον βλέπει και να ακούει η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ.

Σε υπογραφή συμφωνίας με την τουρκική εταιρεία Baykar Technologies που παράγει τα drones Bayraktar προχώρησε η κυβέρνηση της Αλβανίας με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην τελετή να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν» είπε ο Έντι Ράμα στον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τη σχέση μας με την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα υπουργεία Άμυνας» πρόσθεσε ο Ράμα ο οποίος σημείωσε ότι ο ρόλος του Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των drones «ήταν καθοριστική».

Συνεχίζοντας τα θερμά λόγια για την Άγκυρα ο Ράμα πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία γίνονται όλο και καλύτερες και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα».

Όπως είπε, η Αλβανία όχι μόνο αγοράσε την καλύτερη τεχνολογία αλλά στη συμφωνία προβλέπεται και η εκπαίδευση τριάντα ατόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο η βάση των drones θα είναι στην Κούκοβα που περιλαμβάνεται στο ΝΑΤΟ διευκρινίζοντας ότι τα drones «θα είναι έτοιμα για κάθε έργο (σ.σ. εννοώντας ακόμα και πόλεμο). Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό αλλά ζούμε σε ανασφαλή εποχή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε εθνική απειλή». Ο Ράμα πρόσθεσε, επίσης, ότι τα τουρκικά drones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για λόγους πολιτικής προστασίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου