Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Έτοιμος ο Μητσοτάκης να ξεπουπουλιάσει τα πουλάκια στην κυβερνητική αυλή

 



Έτοιμος ο πρωθυπουργός να ξεπουπουλιάσει κάθε "πουλάκι" της κυβερνητικής αυλής που κελαηδάει και να τους κόψει τα φτερά μια για πάντα.

Τελικά είναι πολλοί που… κελαηδάνε στην κυβερνητική αυλή. Και δεν αναφέρομαι στο θέμα των υποκλοπών, που διάφορες πηγές… τραγουδάνε στα ΜΜΕ και όχι μόνο , δίνοντας στοιχεία, κασέτες και χαρτιά.

Φαίνεται πως κάποιοι από… υπερβολικό πατριωτισμό ή επειδή θίχτηκαν συμφέροντά τους πάνε… στοιχεία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν διάφορους φακέλους που πάνε σε υπουργεία για αποφάσεις ή υπογραφές.

Από ό,τι έμαθα, μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατς.

Επισήμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για την πολυεπίπεδη ενίσχυση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση, καθώς και τις παγκόσμιες, περιφερειακές και εσωτερικές εξελίξεις.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα φέρεται να υπογράμμισε τη σημασία που έχει η επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών για την επίλυση του Παλαιστινιακού με λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια στη βάση των συνόρων του 1967 και με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.

Αυτή να μου επιτρέψετε να πω ότι ήταν η προς τα έξω κουβέντα. Στη συζήτηση πληροφορήθηκα ότι το κυρίως πιάτο ήταν τα εξοπλιστικά και ότι αφορούσε το Ισραήλ και τους πυραύλους και τη σύμβαση που είναι εν αναμονή.

Μάλιστα ο Τσίπρας είχε προμηθευτεί όλα τα στοιχεία του επίμαχου φακέλου από… πηγές εντός (;) του ΥΕΘΑ και θέλησε να ενημερώσει και να ενημερωθεί για το τι τελικά ισχύει πριν ανεβάσει πολιτικά το θέμα.

Το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξηγήσεις για τα όσα είχε πει για τη συμφωνία με τη «βάση» στην Καλαμάτα, που έχει πάρει το Ισραήλ, δεν κατάφερα να το επιβεβαιώσω.

Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι ο πρωθυπουργός, που έμαθε για τα παιχνίδια που παίζονται γύρω από τα εξοπλιστικά, έγινε… πύραυλος, καθώς πιστεύει ότι κάνουν κακό όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά στους εθνικούς σχεδιασμούς, σε μια κρίσιμη περίοδο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου