Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Νέος διασυρμός για τον ΣΥΡΙΖΑ το Der Spiegel κατέβασε τα άρθρα για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο

 


Και τι δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές και ερωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα μαγαζάκια ΜΚΟ με τους δήθεν διασώστες του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να σπιλώσουν την κυβέρνηση, να διαβάλουν την χώρα πρός όφελος της Τουρκίας, και να δείξουν το ανθελληνικό τους μένος.

Το Der Spiegel κατέβασε τα άρθρα του αναφορικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων από την Συρία, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στην θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα ως «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλείται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να διασύρεται για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που έπαιξαν το παιχνίδι της Τουρκίας.

Πλέον στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται το εξής μήνυμα: «Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».



Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖ εξαπέλυε καθημερινά «πυρά» αναφορικά με την υπόθεση, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υιοθετούσε πλήρως τις κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας περί νεκρού παιδιού, αλλά και πως βρέθηκαν οι 38 σε ελληνικό έδαφος και αφέθηκαν αβοήθητοι.

Στο ένα tweet ο κ. Κατρούγκαλος δημοσίευε τη λίστα της HumanRights360 που κατατέθηκε στο Στρασβούργο, ενώ σε δεύτερο έδειχνε χάρτη με τη νησίδα στον Έβρο επισημαίνοντας πως αυτή βρίσκεται εντός ελληνικής επικράτειας και μάλιστα είναι καταγεγραμμένη στο κτηματολόγιο.

15/9 ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights 360°, Επαμεινώνδας Φαρμάκης είχε δηλώσει ότι «εσφαλμένα θεωρήσαμε ελληνικό έδαφος τη νησίδα στον Έβρο όπου βρέθηκαν αρχικά οι 38 πρόσφυγες», ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος.

«Η μη κυβερνητική οργάνωση «HumanRights360», ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος αντίθεση με τον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που δεν έχουν ίχνος ηθικής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου