Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Στην τοξικότητα των τελευταίων εβδομάδων, η Κυβέρνηση απαντά με έργα και πρωτοβουλίες για όλους τους πολίτες

 


Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η Κυβέρνησή θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στη Φωκίδα. Υπογράμμισε ότι παρά τις εξωγενείς κρίσεις η Κυβέρνηση αποδεικνύει συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες και στέκεται κοντά στους πιο αδύναμους, με την πολιτική της να έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο. Ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

Σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός. Και προσωπικά θα αγωνίζομαι πάντα να στρέφω την προσοχή μου και την προσοχή της Κυβέρνησης, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε, αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απ’ έξω.

Εδώ και τρεις εβδομάδες τρέχει η δράση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού». Λοιδορήθηκε από πολλούς. Είπαμε όμως ότι θα το παλέψουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι τιμές σε ένα βασικό καλάθι προϊόντων, που χρειάζονται τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, θα βαίνουν μειούμενες. Και αυτό γίνεται. Αυτά είναι τα σημαντικά, αυτά ενδιαφέρουν τους πολίτες, αυτά θα κρίνουν και την εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα γίνει το 2023.

Κατατέθηκε στη Βουλή ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο αφορά συνταξιοδοτικά ζητήματα. Λύνονται κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά νομοθετείται και το επίδομα στήριξης το οποίο θα δώσουμε στους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο, 250 ευρώ, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν -στο βαθμό που αντέχει ο κρατικός Προϋπολογισμός- οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας τις επιπτώσεις από την παγκόσμια έκρηξη των τιμών, αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την επόμενη πενταετία έχει προγραμματιστεί να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ στη Φωκίδα για δημόσιες επενδύσεις και κρίσιμες υποδομές οδικών διασυνδέσεων, άρδευσης και παραγωγής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση, στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση του συνεδριακού κέντρου Δελφών, με πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, που θα συμβάλλει στον  συνεδριακό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου