Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

O νέος διεφθαρμένος και σαδιστής διοικητής των ρωSSικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

 



Το ρωSSικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στον διεφθαρμένο στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν τη διοίκηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωσή του.


Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο πρώην διοικητής των ρωSSικών επιχειρήσεων στη Συρία, είναι «ένας διαβόητα διεφθαρμένος, βάναυσος και σαδιστής ανώμαλος στρατηγός ακόμη και με τα πρότυπα του ρωSSικού στρατού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει ο επικεφαλής του γραφείου των FT στη Μόσχα.

Από το 2017, ο Σουροβίκιν ηγείται των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της ΡωSSίας, ένα γραφείο που δημιουργήθηκε το 2015 όταν η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, οι Αεροπορικές και Πυραυλικές Δυνάμεις και οι Διαστημικές Δυνάμεις τέθηκαν υπό μία διοίκηση.

Είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στο Τατζικιστάν, την Τσετσενία και τη Συρία.

Τον Φεβρουάριο του 2022 προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «υπεύθυνος για την ενεργή υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που υπονομεύουν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα ή την ασφάλεια στη χώρα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου