Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Ο Lewis Hamilton μπήκε στο μονοθέσιο και έκανε κόντρα με το τζετ τού Top Gun

 


Ο Lewis Hamilton, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, είναι πάντα ανοιχτός σε όλες τις προκλήσεις, αν και συνήθως ο ίδιος ο Lewis Hamilton είναι αυτός που βάζει τις προκλήσεις στον εαυτό του!

Αυτή τη φορά έβαλε το μονοθέσιο της Mercedes AMG του 2021 να κάνει κόντρα με ένα μαχητικό αεροσκάφος!! Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε... κόντρες με ένα L39 Albatros, το οποίο διαθέτει τελική ταχύτητα πάνω από 750 χλμ/ώρα. Πρόκειται για αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Top Gun: Maverick».

Μπορεί το βίντεο να γυρίστηκε στο πλαίσιο διαφημιστικού σποτ της εταιρείας ρολογιών IWC, η οποία είναι επίσημος συνεργάτης της ομάδας Mercedes AMG Formula 1 από το 2013, όμως οι συνθήκες ήταν αυτές μίας κανονικής κόντρας!

Στο επίσημο βίντεο πάντως φαίνεται πως στην αρχή της κόντρας ο Hamilton προηγείται, στη συνέχεια το τζετ αφήνει πίσω του την Mercedes, λίγο όμως πριν την απογείωση ο Hamilton φέρνει το μονοθέσιο πλάι πλάι με το αεροσκάφος!

Τα L39 Albatros είναι αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων σχεδιασμένα για βασική, προχωρημένη, αλλά και πολεμική πτητική εκπαίδευση. Το L-39 χρησιμοποιήθηκε μάλιστα και από την παραγωγή της ταινίας Top Gun: Maverick, προκειμένου οι ηθοποιοί να αποκτήσουν μια… γεύση από την πτήση με τζετ πριν μπουν στο πιλοτήριο ενός μαχητικού F/A-18 Hornet. Μάλιστα τα περισσότερα από τα πλάνα πτήσης γυρίστηκαν με το ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος L-39 της Cinejet.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου