Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτήν την εβδομάδα οι εξαγγελίες για την επιδότηση των καταναλωτών φυσικού αερίου

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σχέδιο στήριξης των πολιτών έναντι της ενεργειακής ακρίβειας. Ειδικότερα είπε ότι:

Σε εθνικό επίπεδο έχουμε ήδη ξεδιπλώσει ένα σχέδιο στήριξης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο στην πράξη εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θέσαμε, πρώτοι στην Ευρώπη, σε λειτουργία έναν μηχανισμό ανακύκλωσης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία διοχετεύουμε στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και με τη στήριξη του Προϋπολογισμού μπορούμε να κρατάμε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε λογικά επίπεδα.

Θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες την ερχόμενη εβδομάδα:

Για την επιδότηση, την οποία δρομολογούμε για τους καταναλωτές οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο και δεν μπορούν -και θα είναι και οι περισσότεροι- να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Αλλά και για παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης με μια επιδότηση στην αντλία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, όπως πια επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουμε με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε βέβαια το εξαιρετικά διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι με κριτήρια γεωγραφικά και εισοδηματικά.

Ό,τι κάνουμε είναι μετρημένο και αυτά τα οποία δίνουμε μπορούμε να τα δώσουμε ακριβώς επειδή η οικονομία υπεραπέδωσε και λόγω της ανάπτυξης μας έφερε πρόσθετα έσοδα, τα οποία αξιοποιούμε και θα αξιοποιήσουμε και φέτος και του χρόνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου