Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Στεγαστική συνδρομή για τους πυρόπληκτους της Βρίσας, των Μεγαρεων και των Κρεστένων

 



Διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, για ζημιές που υπέστησαν από τις φετινές φωτιές, περιλαμβάνοντας, πλέον, τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων της Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Κρεστένων.

Παράλληλα, προβλέπεται παράταση έως τις 5 Οκτωβρίου της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 19 Ιουλίου 2022. Η ίδια προθεσμία υποβολής αιτήσεων αφορά και τους νέους δικαιούχους.

Η ενίσχυση μπορεί να φτάσει τις 14.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς σε κάθε ακίνητο.

Όσον αφορά τη διαδικασία για τη χορήγηση πρώτης αρωγής, κάθε πυρόπληκτος ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr και να ζητήσει ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, για ακίνητο για το οποίο πρόκειται να υποβάλει αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και να έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») ή επικινδύνως ετοιμόρροπο ή ολοσχερώς κατεστραμμένο σύμφωνα ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου