Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων από την Ελλάδα στην Ουκρανία και αντικατάστασή τους από 40 νεότερα από τη Γερμανία


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, επικύρωσαν τη συμφωνία για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι η αποστολή των παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία  θα γίνεται αφού πρώτα παραληφθούν από τη Γερμανία τα τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν. Ό,τι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει. Δεν δημιουργείται επομένως απολύτως κανένα κενό στην άμυνά της χώρας.

Σε τελική ανάλυση η συμφωνία Ελλάδας -Γερμανίας υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς παραλαμβάνονται πολύ πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα από εκείνα που παραχωρούνται.  Ταυτόχρονα είναι σημαντική και για τους Ουκρανούς, καθώς έχουν εκπαιδευμένα πληρώματα στα ανατολικογερμανικά οχήματα, αλλά και δυνατότητες συντήρησης, σε αντίθεση με άλλα, άγνωστα σε αυτούς δυτικής κατασκευής οχήματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου