Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Σε ελληνικό έδαφος οι 40 μετανάστες - Ανθελληνικές προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει επεισόδιο με την Τουρκία


 

Μια καλοστημένη προβοκάτσια των Τούρκων, με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσονταν τις τελευταίες ημέρες σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή του χωριού Κισσάριο Σουφλίου, με εργαλειοποίηση και χρησιμοποίηση περίπου 40 προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Από τους… ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ της προπαγάνδας αυτής που το υπουργείο Προστασίας του Πολτίη τους κατηγορεί ότι στρέφεται εναντίον της χώρας μας αλλά και του Έβρου, είναι και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Νατάσα Γκαρά, καθώς και τα άλλα κομματικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπύρος Δέδογλου. 

Παρά τις ανθελληνικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, και δημοσιογράφων που ελέγχονται και πληρώνονται από την Κουμουνδούρου, το fake news που ανακοινούσε εδώ και μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ,και τώρα περιμένουμε την αντίδραση της δικαιοσύνης και της πολιτείας για όσα αίσχη ακούστηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα, σε… αγαστή συνεργασία με τις “περίεργες” ΜΚΟ που έχουν ως γνωστόν διασυνδέσεις με διακινητές σε Τουρκία αλλά και Ελλάδα και διακινούν τεράστια χρηματικά ποσά, κάνουν ότι… δεν καταλαβαίνουν. Προκειμένου μάλιστα να αποκομίσουν προσωρινά μικροκομματικά οφέλη, δεν σκέφτονται το αυτονόητο. Ότι εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των Τούρκων. Υιοθετούν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν, τους ισχυρισμούς των ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία… διακινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Από κοντά και τα γνωστά… αριστερά ΜΜΕ, με πρώτη και καλύτερη την “Εφημερίδα των Συντακτών”, που είναι γνωστό ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει υιοθετήσει την πιο αισχρή, ανθελληνική τουρκική προπαγάνδα των fake news, για νεκρούς στα σύνορα του Έβρου από ελληνικά πυρά. Με συνεχή δημοσιεύματα, τα οποία ακολούθησαν και… συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αριστεράς και ακροαριστεράς, παρουσιάζουν ως δεδομένους τους ισχυρισμούς των εγκλωβισμένων στη νησίδα για… δηλητηριώδεις σκορπιούς. Κι επίσης τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται σε επικοινωνίες τους με ΜΚΟ και ελληνικά ΜΜΕ κάποιοι από τους εγκλωβισμένους, ποντάροντας στο… συναίσθημα του κόσμου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο και σύγκρουση με την Τουρκία. Αυτό προσπαθούσε να κάνει με ανυπόστατα ψεύδη που έγραφαν τρόλ του κόμματος, ΜΚΟ, και δημοσιογράφοι σε ξένα και Ελληνικά ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι, να επικαλεστούν… εισβολή σε έδαφος τους, αν παρέμβει η Ελλάδα στη νησίδα, στην οποία ήθελαν οι Συριζαίοι ξέροντας τι θα επακολουθούσε να πάει η Ελλάδα να πάρει τους ματανάστες. Δεν δίσταζαν να αναφέρουν και δήθεν για ένα παιδάκι νεκρό, είδηση που την συνόδευαν χυδαίες ακροαριστερές αναρτήσεις.

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελλέγονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε δώσει εντολή προκειμένου να ενταθούν οι έρευνες, ενώ βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Tις προηγούμενες ημέρες, σε ανακοινώσεις της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονται πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σε ελληνικό έδαφος τους 38 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε νησίδα στο Έβρο, εντός τουρκικής επικράτειας, επισημαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ακόμη ότι βρέθηκαν 4 χιλιόμετρα νοτιότερα της νησίδας μαζί με μια βάρκα που τους μετέφερε. Δηλώνουν Σύροι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ μια έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου