Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Βαρύ το κατηγορητήριο για την νοσηλεύτρια του Αγίου Ανδρέα που ανοίκει στο Δρομοκαΐτειο

 


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να παραπεμφθεί η υπόθεση της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας η οποία εμπλέκεται στο μοιραίο συμβάν του θανάτου του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιανού, ο οποίος απεθύνθηκε στο νοσοκομείο, που δεν εφημέρευε, για να ζητήσει βοήθεια και εκείνη τον έστειλε αλλού χωρίς να τον αφήσει να δει ένα γιατρό.

Το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που έγινε απο το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, εστάλη στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, γιατί εκεί ανήκει οργανικά η νοσηλεύτρια, και περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος της.

Από τη διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, θα γίνει και ο πειθαρχικός έλεγχος της εργαζόμενης. Στο νοσοκομείο της Πάτρας εργαζόταν από τον Ιανουάριο του 2020.

Η νοσηλεύτρια τέθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα πρόκειται για το μέγιστο διάστημα που μπορεί να επιβάλλει η διοίκηση για πειθαρχικό ζήτημα εργαζόμενου.

Στο συμβάν εμπλέκεται και άλλη νοσηλεύτρια, η οποία είναι επικουρική, και της οποίας η σύμβαση διακόπηκε επίσης μέχρι τη διερεύνηση του ζητήματος και την απόδοση ευθυνών και στην ίδια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου