Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό των πληγέντων με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή, δεύτερη μέσα σε μια ημέρα, επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανάμεσα στα άλλα δήλωσε:

Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά στην Πεντέλη και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με αυτοθυσία έδωσαν τη μάχη στο πεδίο. Πρώτα και πάνω από όλα τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές μας, τους αστυνομικούς μας. Ήταν μια πυρκαγιά που είχε πάρα πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά, καθώς μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. Όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε δει στο  παρελθόν.  Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και από εδώ και στο εξής. 

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πληγεί ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και φυσικά ο κρατικός μηχανικός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους ή αυτούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές.

Θέλω να επισημάνω ότι χθες εστάλησαν μηνύματα εκκένωσης σε περιοχές τις οποίες κατοικούν σχεδόν 100.000 συμπολίτες μας. Αυτές οι εκκενώσεις υλοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, με τη στήριξη της ελληνικής αστυνομίας, έτσι ώστε να θέσουμε σε προτεραιότητα και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι  η ανθρώπινη ζωή.

Προφανώς η Ελλάδα  δεν είναι η μόνη η οποία πλήττεται  αυτή την εποχή από πυρκαγιές.  Στην υπόλοιπη νότια Ευρώπη έχουμε πολύ μεγαλύτερες, πολύ πιο καταστροφικές πυρκαγιές. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Μεσόγειος πια είναι στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης.    

Οι πυρκαγιές θα είναι εδώ, θα είναι μαζί μας, θα γίνονται όλο ένα και εντονότερες, το οποίο σημαίνει ότι εμείς κάθε φορά, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου