Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Κάτι δεν πάει καλά με Ερντογάν! Ζήτησε την βοήθεια Μακρόν για να πάρει αντιαεροπορικούς πυραύλους

 


Λες και όλα είναι μέλι γάλα με την Γαλλία, ο Ερντογάν η έχει αποτρελαθεί, η δεν νιώθει τίποτα από όσα έχουν συμβεί και το κλίμα που υπάρχει εναντίον του.

Ο Μανώλης Κωστίδης είπε ότι προκαλεί εντύπωση, που ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, για να προμηθευτεί η Τουρκία το αντιαερoπορικό σύστημα SAMPT, ενώ ζήτησε να έχει και την τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν εχθές Μακρόν - Ερντογάν συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων τι θα γίνει με τα ουκρανικά σιτηρά που είναι αποκλεισμένα.

Ο Ερντογάν με θράσος ζήτησε από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, για να προμηθευτεί η Τουρκία το αντιαερoπορικό σύστημα SAMP-T, ενώ ζήτησε να έχει και την τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.

Αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα αφήνει στην άκρη τους ρωσικούς S400, καθώς βλέπει ότι δεν θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει και ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, για να καλύψει την αεράμυνα της.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να απάντησε θετικά, γιατί εάν είχε συμβεί αυτό, τα ΜΜΕ του καθεστώτος θα πανηγύριζαν!!!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου