Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Η Ανατολική Αττική αλλάζει προς το καλύτερο

 



Στην Ανατολική Αττική όπου βρέθηκε προχθές Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  επισκέφθηκε τα εργοτάξια για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας - Παιανίας και της σήραγγας Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδας, το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το λιμάνι της Ραφήνας και τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί Πρόσφυγες, ενώ έχει συνάντηση με δημάρχους της Ανατολικής Αττικής. Στη διάρκεια της περιοδείας και της συνάντησης με τους δημάρχους επισημάνθηκε ανάμεσα στα άλλα ότι:


Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στην Αν. Αττική ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ και λύνουν ζητήματα ετών.

Προχωρούν οδικά έργα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και σιδηροδρομικά έργα 700 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα χρόνια η Αττική Οδός θα φτάνει σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα δύο σημαντικά αυτά λιμάνια θα συνδέονται μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με το υπόλοιπο δίκτυο.

Προχωρούν αντιπλημμυρικά έργα ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, διευθετούνται δεκάδες ρέματα και θωρακίζονται  περιοχές όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη από πλημμυρικά φαινόμενα.

Βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα έργων αποχέτευσης, που ανέρχεται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ. Για την κατασκευή των τεσσάρων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων και του αποχετευτικού δικτύου που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την περιοχή, εξασφαλίστηκαν 420 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχουν ενταχθεί έργα ύψους 189 εκατ. ευρώ που αφορούν από παραδοσιακά έργα υποδομής, αστικής αναζωογόνησης μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ψηφιακού μετασχηματισμού.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου