Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Πάνω από 500 άτομα θα απασχολεί το Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού της Deutsche Telecom

 



Πάνω από 500 άτομα εκτιμάται ότι θα απασχολεί ώς το 2024 το Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub) της Deutsche Telecom (DT) στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψαν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, με την ευκαιρία επίσκεψης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, στις εγκαταστάσεις του hub.


Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, οι πρώτοι 258 επιστήμονες πληροφορικής, προερχόμενοι σε σημαντικό βαθμό από την Αγία Πετρούπολη (σ.σ. η DT ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι σταματάει την ανάπτυξη λογισμικού στη ρωσική πόλη, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία), εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ φέτος αναμένεται να γίνουν επιπλέον 100 προσλήψεις, ισάριθμες το 2023 και 70 το 2024, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Το κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες ΙΤ της DT στη Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού.

Ο Peter Leukert, CEO της Telekom IT, δήλωσε προ ημερών ότι η Ελλάδα επελέγη για την εγκατάσταση του hub τόσο για το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της, όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχει η Πολιτεία στις επενδυτικές πρωτοβουλίες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου