Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις διαρροές, με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

 


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα και τον Μάνο Χαραλαμπάκη, ο ΥΠΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλος μετά και την τοποθέτηση του στη Βουλή πως δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία αν τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί, τόνισε πως «φαινόμενα διαρροών διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε στη συνέντευξή του στα Νέα πως «Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως πχ αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Και ξεκαθάρισε πως «σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι να υψώσουμε ισχυρό τείχος ανάσχεσης του τουρκικού αναθεωρητισμού, ώστε να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό επιδιώκουμε από την αρχή, αυτό και κάνουμε».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου