Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Εγκρίθηκαν οι διαγωνισμοί για τέσσερα έργα ΣΔΙΤ

 


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τους διαγωνισμούς για τέσσερα έργα μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 960,14 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μετά και τη σχετική έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τα:

«Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 200,44 εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολικού μήκους 43 χλμ. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 3 έτη κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη περίοδο λειτουργίας / συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής και δεν θα προβλέπονται διόδια.

«Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 358,8εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ) και μήκους περίπου 80χλμ. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 3 έτη κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη περίοδο λειτουργίας/συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής και δεν θα προβλέπονται διόδια.

«Έργα αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού ΠΕ Χανίων Κρήτης» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 215,4 εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 4 έτη κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη περίοδο λειτουργίας/συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής.

«Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 185,5 εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ). Κύριος σκοπός του είναι η άρδευση εκτάσεων περίπου 100.000 στρεμμάτων. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 4 έτη κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη περίοδο λειτουργίας/συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής.

Επόμενο βήμα και για τα τέσσερα έργα είναι η προκήρυξη των διαγωνισμών εντός του καλοκαιριού.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου