Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Γελάει η υφήλιος με τα ΜΜΕ της Τουρκίας - Τώρα νομίζει ότι η βάση της Σούδας είναι εναντίον της

 



Το καραγκιοζιλίκι των Τούρκων καλά κρατάει, και καθημερινά τα νούμερα της κυβέρνησης Ερντογάν κάνουν διαγωνισμό ποιος θα ξεφτιλιστεί περισσότερο και θα προκαλέσει με αυτά που λέει.

Στα καραγκιοζιλίκια συμμετέχει και ο πλήρως ελεγχόμενος από το καθεστώς Τούρκικος τύπος, με γελοίες αναφορές που μόνο γέλια προκαλούν για την κατάντια των Τούρκων.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας να βρίσκουν καθημερινά αφορμές για νέα δημοσιεύματα σχετικά με τη χώρα μας και ξεφτιλίζονται μαζί με τα νούμερα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το σημερινό «εύρημα» του τουρκικού Τύπου, και συγκεκριμένα της εφημερίδας Hurriyet έχει να κάνει με τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, η επέκταση της οποίας φαίνεται πως «ενοχλεί» αρκετά τους Τούρκους.

Δόθηκε το πράσινο φως για 13 έργα αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπουν την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, τον εκσυγχρονισμό και την αγορά πυρομαχικών στις ελληνικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έλαβε την Τετάρτη έγκριση από την επιτροπή εξοπλισμών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής για έξι εξοπλιστικά προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΣ και επτά αρμοδιότητος ΓΕΝ. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική ναυτική βάση που βρίσκεται στη Σούδα της Κρήτης θα επεκταθεί με δαπάνες ύψους 190 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την νέα γελοιότητα της τουρκικής εφημερίδας, στόχος αυτών των κινήσεων από την ελληνική πλευρά είναι να αντιμετωπιστεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεννόησης του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα. Σημειώνει, μάλιστα, πως η ναυτική βάση στην Κρήτη έχει αποκτήσει σημαντική θέση μετά την κρίση του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, καθώς φιλοξενήσει σχεδόν τον μισό στόλο του ελληνικού ναυτικού.

Η τουρκική εφημερίδα γελοιοποιείται σημειώνοντας πως πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση της χώρας θα βρίσκεται στην Κρήτη, μετά από αυτή της Σαλαμίνας.

Οι Τούρκοι αναφέρουν και ακριβώς τα νούμερα των επενδύσεων :

160 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων τύπου S-70 Aegean Hawk

90 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου RM-70

80-90 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό πυραυλικών συστημάτων 122 χλστ.

150 εκατ. ευρώ για την αγορά 30 χιλιάδων βλημάτων αρμάτων μάχης 122 χλστ.

20 εκατ. ευρώ για την αγορά πυραύλων τύπου Hellfire που χρησιμοποιούνται σε ελικόπτερα τύπου Απάτσι.

Και το καραγκιοζιλίκι των Τούρκων συνεχίζεται!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου