Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή στον προπονητή ιστιοπλοΐας

 


Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ομόφωνη απόφαση του στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορούνταν για το βιασμό της Αμαλίας, της ανήλικης αθλήτριας του κατ’ εξακολούθηση. 

Η απόφαση για μη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ήταν επίσης ομόφωνη. 

Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο η ίδια ποινή.

Ακόμη, δικαστές και ένορκοι -μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου -απέρριψαν ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα αυτό του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του. Η απόφαση επί της ενοχής του 39χρονου, ελήφθη κατά πλειοψηφία με δυο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό απορροφήθηκε από το τρίτο αδικήματα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα. 

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλική από τα 11 της χρόνια. Ωστόσο, η έδρα δεν έκανε δεκτή την πρότασή του ως προς το σκέλος της αυτό, αφού ως προς το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου