Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εις μνήμη του Κώστα Ηλιάκη - Video που πιάνει 4 φορές τα 9G σε εκπαίδευση για τα F16

 



Εις μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιακή.

Πρόκειται για υλικό από την παρουσία του αείμνηστου Ηλιάκη στις Η.Π.Α. στις 5/4/2002, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για να γίνει εκπαιδευτής στα τότε νέα F-16 Βlock 52+.

Ο Έλληνας πιλότος διακρίνεται μέσα στην ανθρωποφυγόκεντρο όπου παρέμεινε 17 ολόκληρα λεπτά, έχοντας πλήρη επικοινωνία με τους εκπαιδευτές και φτάνοντας τα 9G τέσσερις φορές.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε μετά από μερικά χρόνια από την εκπαίδευση, από τον αδελφό του αδικοχαμένου πιλότου, τον Φίλιππο Ηλιάδη, αποκαλύπτει την πυγμή και την ικανότητα που είχε ο Έλληνας Σμηναγός κατά την διάρκεια σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης.

Ο Φίλιππος Ηλιάκης γράφει στη δημοσίευση του για τον αδελφό του:

Ο Κώστας Ηλιάκης στα 9G! “8 Χρόνια μετά ! Κωστή στο χρωστάω, δεν ξεχρέωσα όμως… Το βίντεο για όσους έχουν την υπομονή να το δουν είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ από το DVD που του έδωσαν στην Αμερική στις 5/4/2002, όταν ανάμεσα στην εκπαίδευση σαν εκπαιδευτής στα νέα F-16 Block 52+, πέρασε και από την ανθρωποφυγόκεντρο. 17 ολόκληρα λεπτά κλεισμένος μέσα, πλήρης επικοινωνία με τους εκπαιδευτές, 4 φορές έφτασε τα 9G (πίεση 9φορές το βάρος του σώματος του), άντεξε την δοκιμασία , ήρεμος όπως πάντα.Αφιερωμένο και σε αυτούς που σας αποκαλούν “αντιπαραγωγικούς”. Μην στεναχωριέσαι για ότι βλέπεις από εκεί ψηλά εδώ στην γη, απλά γύρνα το κεφάλι σου αλλού, όπως έκανες πάντα… Δεν σε ξεχνάμε, μην μας ξεχάσεις………….” 




Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου