Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

 



Η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ολοκληρώθηκε χθες, με τον συζυγοκτόνο να μην πείθει κανέναν για τα ελαφρυντικά που ζήτησε να του αναγνωριστούν και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο να του επιβάλει την εσχάτη των ποινών: Ισόβια κάθειρξη συν 11 χρόνια.

Η αντίδραση του Αναγνωστόπουλου στο άκουσμα της τελικής απόφασης του δικαστηρίου; Ψυχρός, ανέκφραστός.

Ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης ουσιαστικά έδωσε τον τόνο της σοβαρότητας της εν λόγω δίκης και εν τέλει της απόφασης του δικαστηρίου.

«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχορραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε χαρακτηριστικά o κ. Χαρμάνης.

Στον 34χρονο δολοφόνο επιβλήθηκε ποινή ισοβίων για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και κάθειρξη 10 ετών για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας του ζεύγους, την οποία κρέμασε για να στήσει σκηνικό ληστείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Τέλος, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ποινή τριών χιλιάδων, ενώ για την ψευδή καταγγελία στις αρχές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ετσι, οι τελικές ποινές που αποφασίστηκαν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά τη συγχώνευση των ποινών είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου