Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Οι ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο έφτασαν στα σύνορα με τη Ρωσία

 


Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα στρατεύματα που υπερασπίζονται την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, έχουν απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις και έχουν προελάσει μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει μέσω ανεξάρτητης πηγής την πληροφορία και δεν είναι σαφές πόσοι στρατιώτες έχουν φθάσει στα ρωσικά σύνορα και σε ποιο σημείο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, θα σημαίνει ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία στην απώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της χώρας μετά την πληροφορία που έχει προέλθει από δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην περιφέρεια του Ντονμπάς είναι στάσιμη.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το 227ο τάγμα της 127ης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει φθάσει στα σύνορα με τη Ρωσία σχολιάζοντας: "Μαζί στη νίκη!".




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου