Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Εκβιάζει ο Τούρκος και θέτει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας

 



Εκβιάζουν οι Τούρκοι για να αποκομίσουν δικά τους οφέλη, και για να μην χαλάσουν χατήρι στον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Τουρκία μπλόκαρε την απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για  ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, φρενάροντας μία προκαταρκτική συμφωνία «μέσα σε μία - δύο εβδομάδες», όπως είχε προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γιενς Στόλτενμπεργκ. 

Η Άγκυρα που προκαλεί και πάλι την διεθνή κοινότητα, μπλοκάρισε κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει άμεση γνώση του θέματος, τον οποίο επικαλούνται οι Financial Times.


Εχθές διέρρευσε από την τουρκική πλευρά ένας «δεκάλογος» όρων για την άρση του βέτο, και θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για να γίνει αυτό που θέλει ο προκλητικός Ερντογάν

Όπως είναι γτνωστό, για να γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο χωρών για ένταξη πρέπει να λάβει το πράσινο φως και από τα 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας.

Για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία,  το ΝΑΤΟ πρέπει να εκδώσει πρωτόκολλο προσχώρησης και να καλέσει επίσημα τις δύο χώρες να ενταχθούν.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να σχολιάσει την προκλητική στάση της Τουρκίας. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου