Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Θάνατος 7χρονου από την νόσο των λεγεωνάριων

 


Τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου που κατέληξε στα επείγοντα του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» τη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να αιτιολογήσουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το παιδί να είχε προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων που προκαλείται από τα κλιματιστικά.

Το αγοράκι πέθανε έπειτα από ανακοπή στα επείγοντα του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Το παιδί, έφτασε στα επείγοντα του νοσοκομείου τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης με υψηλό πυρετό, σπασμούς και ακαμψία στα άκρα, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε χαμηλό αιματοκρίτη.

Ο 7χρονος διασωληνώθηκε αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε από ανακοπή δυόμιση ώρες αργότερα. 

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος ανέφερε πως το παιδί πήγε στο νοσοκομείο «με πυρετό και ημικωματώδη κατάσταση» και ότι «οι γιατροί έδωσαν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα».

«Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή» ανέφερε ο κ. Δόντσιος.

Στη σορό του άτυχου παιδιού θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Μιλώντας στο Mega ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια οξεία λοίμωξη. Αν μιλάμε για τη νόσο των λεγεωνάριων πρόκειται για μια κεραυνοβόλο βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, με θνητότητα μέχρι και 30%».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαζάνης, το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο.

Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό.

«Υπάρχουν λοιμώξεις και μικρόβια που μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε 1 – 2 ώρες και να απειλήσουν τη ζωή».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου