Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Νέες στρατηγικές επενδύσεις από Microsoft και ΤΕΡΝΑ


 

Δύο νέες Στρατηγικές Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση «Investment in Data Centers in Greece» της Microsoft Hellas και την επένδυση «Υβριδικό Έργο Φράγματος Ποταμών (Αμαρίου)» της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», που συνολικά αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από  400 νέες θέσεις εργασίας.

Η επένδυση της Microsoft αφορά στη δημιουργία Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο περιοχές της Αττικής. Αναμένεται να συμβάλλει στην απασχόληση, στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας, στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης φτάνει τα 976 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 10ετίας.

Η επένδυση της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» αφορά στη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού, ο οποίος αξιοποιεί στο μέγιστο την αιολική παραγωγή 26 ανεμογεννητριών (μονάδες ΑΠΕ). Θα συνδυάζει υδροηλεκτρική και αιολική παραγωγή γεγονός που δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και θα συμβάλει στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα φτάσει τα 240 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 110 νέες θέσεις εργασίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου