Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ο Ερντογάν προκαλεί και πάλι τον Μπάιντεν και τις ΗΠΑ

 



Οι Τούρκοι θα είναι πάντα Τούρκοι, και δεν θα ανεχτούν ποτέ την αλήθεια που τους καταδικάζει.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων, που είναι πραγματικότητα, και η ιστορία δεν αλλάζει.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία για την Άγκυρα και συνέστησε στον αμερικανό ομόλογό του πρώτα «να μάθει καλά την ιστορία». Με αυτό που είπε ο Ερντογάν, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι ο ίδιος θέλει να παραποιήσει την ιστορία και να θάψει την αλήθεια.

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που φέρεται να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Εμείς είναι δυνατόν να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26/04/2022

|

 07:45

Γαλλικές εκλογές: H μάχη για τις βουλευτικές και ο φόβος της «συγκατοίκησης»

26/04/2022

|

 00:20

«Βόμβες» Λαβρόφ: Υπαρκτός κίνδυνος για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των Αρμενίων που σκοτώθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Πριν από ένα χρόνο, ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αποκάλεσε τα γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων. Οι προκάτοχοί του στον Λευκό Οίκο απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου